zaterdag 24 april 2010

Atlantisch rendez-vous: verhalen uit de Kraalzee

“Ik schep nú al mijn herinneringen om mijn nieuwe oorspronkelijkheid te bewaren. Om de vergetelheid een loer te draaien”. U vindt deze overweging terug in aflevering 116 van deze bundel weekboekafleveringen, die ik in de periode van juni 2003 tot juni 2006 schreef tijdens mijn verblijf in het Caribische gebied. Dit weekboek is eerder in afleveringen gepubliceerd op internet.

In het weekboek dat u nu in handen heeft, ligt een zoektocht vast naar mijn originele bezieling een Atlantische ontmoeting vanuit de Kraalzee te schrijven. Maar waar moet je beginnen? Wat is nog authentiek? Of is deze bundel misschien een monument van mijn eigen illusie?

Willem van Lit (11 maart 1953) schreef eerder een boek over de Caribische eilanden, waarbij hij een alternatief schetste voor de sociale ontwikkeling van het gebied. Zijn betoog was toen voor een klein deel gebaseerd op de weekboekverhalen in deze bundel. Een aantal lezers van zijn weekboek heeft hem gestimuleerd tot het bundelen van de afleveringen.

De bundel zal half mei verschijnen bij uitgeverij Free Musketeers (Zoetermeer). Nadere informatie volgt.

Het weekboek Antillen is in de periode 2003 - 2006 al gepubliceerd op het internet: www.schrijf.net. De beheerder - Renzo Kooi - heeft deze befaamde schrijverssite gesloten op 1 januari 2006. Voor mij heeft hij gedurende ruim een half jaar de site open gehouden.

1 opmerking: